מה זה ריקול הילינג, למי זה מתאים, באילו מקרים זה יכול לעזור

למה מחלה מסוימת פורצת? למה אדם סובל מבעיות רגשיות? למה יש לאדם דפוסים, אמונות ותגובות מסוימות? למה אנשים מתמודדים עם קשיים של התמצאות במרחב או קושי במתמטיקה? כל זאת ועוד אלו שאלות שאנשים רבים שואלים את עצמם כאשר הם רוצים להתמודד עם אותן בעיות, עם אותן מצוקות, עם אותן מחלות וחשוב לדעת שחלק גדול מהתשובות ניתן לקבל באמצעות ריקול הילינג.

אז מה זה בעצם ריקול הילינג?

שיטת הריקול הילינג מדברת למעשה על כך שמחלות שונות נוצרות כתוצאה מחוויה טראומתית או קונפליקט אותם חווה האדם, אותו אירוע הנתפס לאדם כטראומתי גורם לכך שנוצרת צלקת במוח האדם. המוח עצמו הוא זה שאחראי לריפוי לאחר שהאירוע הטראומתי או הקונפליקט שעובר האדם מסתיימים. המוח הקדום, המוח האוטומטי, עושה ככל יכולתו לגרום לאדם לשרוד, הוא למעשה אוסף מידע נרחב מהסביבה וגורם לאדם לפעול כדי לשמור על עצמו, להגן על עצמו, לשרוד. נקודת המוצא על פי הריקול הילינג היא שאנחנו מודעים רק ל- 10% מהדברים וכי 90% מהדברים אינם מודעים ונמצאים למעשה מתחת לפני השטח ולמעשה מנהלים אותנו וקובעים עבורנו כיצד לפעול. ריקול הילינג מתבססת על כך שיש השפעות המגיעות מהשושלת המשפחתית של האדם, השפעה של תקופת טרום הריון, הריון ושנת החיים הראשונה אשר הן תקופות קריטיות המשאירות חותם משמעותי על האדם.

באילו מקרים ריקול הילינג יכול לעזור? 

ריקול הילינג מתאימה למעשה לכל בעיה או מחלה החל מדברים גדולים כמו מחלת הסרטן, מחלות אוטואימוניות, דלקות גרון, בעיות פוריות אצל גברים ואצל נשים, בעיות שונות במערכת העיכול, אלרגיות וגם לדברים רגשיים ונפשיים כמו דיכאון, חרדה, פחדים ועוד. משום שבריקול הילינג מחפשים את הקונפליקט הרגשי הלא פתור, את הטראומה שלא עברה עיבוד/ עיכול, ניתן להשתמש בשיטה לכל מצב ולכל אדם, מבוגרים וילדים, נשים וגברים.

אז מה קורה כאשר עושים תהליך באמצעות ריקול הילינג

הרבה מכירים את הגישה שכאשר מתמודדים עם קושי רגשי אפשר ללכת לישון ולקום בבוקר כאילו זה לא היה, או להמשיך בחיים ועם הזמן זה יעלם. שיטת הריקול הילינג שמה דגש על הכרה ברגש לצורך השחרור שלו ויצירת ריפוי וזאת משום שנקודת המוצא היא שאנשים נמנעים מהתמודדות עם רגשות קשים. בתהליך טיפולי רגיל של ריקול הילינג, המטפל מסייע לאדם להיזכר באירועים טראומתיים שעוררים רגשות לא פשוטים או קונפליקט שמשפיעים על מצבו הנוכחי ותוך כדי הזכרות ברגשות שעולים ליצור שחרור. יש שיטות שונות כמו למשל שיטת הביורגונומי המסייעת לאתר את הנקודות בהן התרחש האירוע הקשה או הטראומתי ולשחרר את השפעתו על האדם ובכך לאפשר לאדם ולגופו ליצור ריפוי עמוק.